Knjiga

Više o knjizi

Ogledne stranice:
Homeopatija za
svakoga.pdf

 

 

Informativni članci o homeopatiji. OSOBNO VIŠE NE NUDIM HOMEOPATSKE TRETMANE VEĆ KONZULTACIJE I SEMINARE ZA EMOCIONALNO I PSIHIČKO ZDRAVLJE, KREIRANJE SRETNOG ŽIVOTA, OSOBNI RAZVOJ I TRANSFORMACIJU SVIJESTI - više na Transformacija.

 

Klasična homeopatija je holistička odnosno cjelovita terapija što znači da se uzimaju u obzir sve razine osobe – psihička, emocionalna i fizička. Ovdje vrijedi načelo „liječi se osoba, a ne bolest” – drugim riječima – dvjema osobama s istom bolešću mogu trebati različiti lijekovi.

Propisuje se samo jedan lijek u određenom vremenskom razdoblju koji obuhvaća sve simptome klijenta. U klasičnoj homeopatiji se najviše koristi tzv. konstitucijsko liječenje.

Prednosti, nedostaci i kome je primjerena...

 

Klinička homeopatija je usmjerena na liječenje bolesti i bolesnih dijelova tijela, a manje na liječenje osobe kao cjeline. Kao i biljke korištene u fitoterapiji, određene remedije imaju iscjeljujući utjecaj na određene organe i tkiva pa se koriste za njihovo liječenje. Konvencionalni liječnici koji se bave homeopatijom često preferiraju ovu metodu jer je pristup liječenju sličan kao kod konvencionalne medicine.

Kod liječenja se može koristiti jedna ili više remedija ili njihove kombinacije. Uglavnom se koriste kombinacije remedija niskih potencija.

Prednosti, nedostaci i kome je primjerena...

Prednosti ove metode su: manje vremena je potrebno za konzultaciju; određivanje remedija je jednostavnije jer se za određene bolesti koriste točno određene remedije. Ovom metodom se uspješno mogu liječiti mnoge akutne i kronične bolesti.

Nedostaci su: liječenje je uglavnom simptomatsko (npr. liječenje pomogne kod simptoma peludne hunjavice, ali je ne izliječi – ona se i dalje svake sezone vraća) i oporavak je najčešće samo na fizičkoj razini (npr. osoba je fizički bolje, ali na psihičkoj razini nema promjena).

Primjerena je svakome, a pogotovo odraslim osobama koje imaju velikih poteškoća u verbalnom opisivanju svojih simptoma i osjećaja, što je neophodno kod liječenja klasičnom homeopatijom.

Uobičajeno je da homeopati koji prakticiraju kliničku homeopatiju dodatno koriste razne dijagnostičke naprave koji im pomažu u radu, npr. aparate za mjerenje aktivnosti akupunkturnih točaka, povećala za gledanje šarenice oka, mišićno testiranje i slično.