Knjiga

Više o knjizi

Ogledne stranice:
Homeopatija za
svakoga.pdf

 

 

Informativni članci o homeopatiji. OSOBNO VIŠE NE NUDIM HOMEOPATSKE TRETMANE VEĆ KONZULTACIJE I SEMINARE ZA EMOCIONALNO I PSIHIČKO ZDRAVLJE, KREIRANJE SRETNOG ŽIVOTA, OSOBNI RAZVOJ I TRANSFORMACIJU SVIJESTI - više na Transformacija.

 

Klasična homeopatija je holistička odnosno cjelovita terapija što znači da se uzimaju u obzir sve razine osobe – psihička, emocionalna i fizička. Ovdje vrijedi načelo „liječi se osoba, a ne bolest” – drugim riječima – dvjema osobama s istom bolešću mogu trebati različiti lijekovi.

Propisuje se samo jedan lijek u određenom vremenskom razdoblju koji obuhvaća sve simptome klijenta. U klasičnoj homeopatiji se najviše koristi tzv. konstitucijsko liječenje.

Prednosti, nedostaci i kome je primjerena...

Prednosti klasične metode su: duboko liječenje, liječenje uzroka, a ne samo simptoma te oporavak na svim razinama. Klasičnom homeopatijom se mogu liječiti i akutne i kronične bolesti, a ima veliku prednost nad drugima kod psihičikih i emocionalnih tegoba.

Nedostaci su: konzultacije duže traju i može biti potrebno više vremena za pronalaženje odgovarajuće remedije te više strpljenja od strane pacijenta.

Primjerena je svakome, a osobito je zanimljiva osobama koje žele raditi na sebi, odnosno preispitati uzroke svojih osjećaja, ponašanja i reakcija na razne životne situacije te njihovu povezanost sa svojim zdravstvenim stanjem, kao i za osobe/djecu s emocionalnim i psihičkim tegobama, problemima kod samopouzdanja i sl. (vidi Tegobe)

 

Klinička homeopatija je usmjerena na liječenje bolesti i bolesnih dijelova tijela, a manje na liječenje osobe kao cjeline. Kao i biljke korištene u fitoterapiji, određene remedije imaju iscjeljujući utjecaj na određene organe i tkiva pa se koriste za njihovo liječenje. Konvencionalni liječnici koji se bave homeopatijom često preferiraju ovu metodu jer je pristup liječenju sličan kao kod konvencionalne medicine.

Kod liječenja se može koristiti jedna ili više remedija ili njihove kombinacije. Uglavnom se koriste kombinacije remedija niskih potencija.

Prednosti, nedostaci i kome je primjerena...