”Oni koji u vanjskom svijetu tragaju za mrvicama zadovoljstva ili ispunjenja tamo traže potvrdu, sigurnost ili ljubav, a u sebi nose blago koje ne samo da obuhvaća sve te stvari, nego je beskrajno veće od svega što im svijet može pružiti."
~Eckhart Tolle


Transformacijom nazivamo promjenu koja se događa prirodno i bez napora. Za razliku od promjena do kojih dolazi uz puno truda i rada, transformacija se odvija sama od sebe kada dopustimo unutarnoj životnoj inteligenciji da nas vodi i našem urođenom stanju zdravlja i blagostanja da izrone. Kao što se gusjenica pretvara u leptira, bez plana i truda, tako se i vi možete transformirati u najdivniju verziju sebe. Razumijevanje Tri principa - principa Uma, Svijesti i Misli, mogu vam u tome pomoći.

„Kada počneš shvaćati što ti jesi bez da to pokušavaš promijeniti, tada se ono što ti jesi transformira." ~ Krishnamurti


monarh leptir

 

Vrlo je lako upasti u zamku iluzije da ćemo biti sretniji kada se nešto promjeni, npr. kada budemo imali više vremena, više novca, bolje zdravlje, osobu koja nas voli ili se dovoljno duhovno razvijemo. Ova varka uma rezultat je vjerovanja da se život događa "izvana prema unutra", drugim riječima, kada nešto budem imao ili činio, onda ću nešto biti (sretan, zadovoljan i sl.).

Kada prestanemo stvari izvan sebe smatrati izvorom svojih problema i prepoznamo da je izvor svega što doživljavamo i osjećamo unutar nas samih, prestajemo biti žrtve - žrtve života, drugih ljudi, naše prošlosti i naših okolnosti. Uzimamo stvari u svoje ruke i osjećamo osobnu moć. Optimistično gledamo na budućnost jer znamo da smo mi sami kreatori svoje sreće.

Međutim, postoji nešto još bolje od toga.

Kada prepoznamo kako je točno kreiran naš život iznutra prema van i od kuda ta kreacija dolazi, prestajemo biti ti koji moramo svoj život držati pod kontrolom i truditi se i raditi na tome da ostvarimo sve što želimo. Postajemo svjesni da unutar nas, kao i unutar svega što postoji, postoji životna inteligencija koja je daleko mudrija od naših malih umova. To je inteligencija koja čini da se planete okreću, da biljke rastu i da se u našem tijelu svake sekunde događaju milijuni procesa koji ga održavaju i obnavljaju.

Ova inteligencija zna puno bolje od nas što je za nas najbolje i stalno nam to daje, koliko god smo sposobni primiti. Kada to uvidimo, napokon se možemo zaista opustiti i uživati. Prepustiti se tom unutarnjem vodstvu znajući da će nas ono odvesti u neviđene avanture i najviša ispunjenja.

„Kada pustim ono što jesam, postanem ono što bih mogao biti. Kada pustim ono što imam, dobijem ono što trebam.“ ~ Lao Tzu

 

TRI PRINCIPA

KONZULTACIJE

SVJEDOČANSTVA