ŠTO SU REKLI POLAZNICI ŠKOLE?

"Romanina Škola samoostvarenja donijela mi je pozitivne promjene na puno područja.

Na planu financija došlo mi je rješenje što napraviti s kućom čije su mi režije bile visoke.

Nezadovoljstvo s partnerom, stalni prekidi i mirenja, promijenili su se tako što sam nakon nekog vremena upoznala partnera s kojim i sada dijelim ljubav, povjerenje i razumijevanje.

Popravio mi se odnos s kćerkom. Bolje mogu razumjeti njen pogled na svijet i biti joj podrška. Dogodila mi se prilika da razvijam svoj talenat slikanja u čemu beskrajno uživam.

Na školi sam upoznala divne ljude u čijem društvu sam uživala i radovala se svačijim pozitivnim pomacima. Još bolje sam vidjela kako životna mudrost progovara kroz Romanine riječi i kako smo svi mi polaznici bili zapravo učitelji jedni drugima.

Fizičko zdravlje mi se također popravilo.

Škola mi je donijela više mira i povjerenja u život.

Od srca, preporučam svima!"

Katica Čulo, Vinkovci„Za mene su 3 principa najkraći put do istine. Sa jednostavnošću, bez metoda i tehnika, vode do srži razumijevanja funkcioniranja sebe, a i svega.

Romana i njena škola mi je pomogla doći do mnogih spoznaja. Istakla bih jednu – biti ono što jesmo, kakvi smo došli na ovaj svijet, prije nego smo navukli preko sebe razna vjerovanja, učenja, ideje… čime smo stvorili filtere kroz koje doživljavamo svijet, čak i sebe, dok propuštamo bit.

Kad si dozvolimo biti što jesmo u biti onda se život sam slaže kroz nas jer živimo svoju istinu koja ne može bit kriva, niti može ne biti.

Pohađanje škole meni je bilo kao da dolazim doma, uz osjećaj da, konačno, život objašnjen kroz 3 principa ima smisla.“

Marija Pavliček„Tri principa su donijela mnogo lijepoga u moj život, a jedna od najljepših su divna prijateljstva. Mnogi kolege iz škole i sa seminara postali su mi pravi prijatelji, uvijek spremni saslušati, puni razumijevanja i otvorena srca.

Razumijevanje Tri principa čini ljudske odnose iskrenijima, dubljima i slobodnima. Veseli me da dubini tog razumijevanja nema kraja.

To je nepresušan izvor sreće, a mi smo ga tek otkrili.

T. L.„Uvidjela sam da je život nešto predivno. Razumijevanje, spoznaje, druženja...

Kroz slušanje i prihvaćanje drugih došla sam do prihvaćanja sebe.

Iskreno se nadam da će jednoga dana 3 principa postati obvezan predmet u osnovnim i srednjim školama.

Marijana Petrić„Na Romaninoj školi osjetila sam što znači biti „doma“.

Već na prvom susretu znala sam da sam na pravom mjestu. Osjetila sam se prihvaćenom i cjelovitom možda prvi put do tada.

Kroz školu sam otkrivala da ne postoji problem koji se ne moze riješiti, prihvaćala dijelić po dijelić sebe i opraštala neoprostivo, a sve kroz samo bivanje.

Sve one borbe koje sam imala u životu, kroz život ili protiv života zamijenjene su dubljim razumijevanjem i puštanjem, opuštenim disanjem i lakoćom.

Naučila sam ponovno voljeti sebe i druge, ali ne kroz učenje nego spoznaju da sam oduvijek bila ljubav.

Nekoć nisam mogla ni zamisliti da život moze biti prekrasan, da mogu postati ono što sam danas, a Romana mi je samo pokazala da sam oduvijek baš to i bila.

Škola koja mijenja život iz temelja, a u njoj baš ništa ne treba naučiti, samo se prisjetiti svega što duboko u sebi znamo, kroz druženje s divnim ljudima. Magično.

Ivana, Zagreb"Nakon prvotne zbunjenosti polako su mi stvari počele "sjedati" ali nisam imala osjećaj da mi se događaju velike promjene.

Sada vidim puno "malih" ali važnih promjena koje zaista život čine ljepšim i lakšim.

Najdivnije od svega je da NIŠTA nisam radila da promjene postignem niti sam ih bila svjesna. Samo sam odjednom primjetila da mi je lakoća postojanja postala svakodnevnica. Hvala na tome!"

M. Vučetić, Zagreb

(5 vikenda + webinari + inividualne konzultacije)

Škola za ostvarivanje svojih potencijala kroz razumijevanje Tri principa.

Najbrže i najdublje pozitivne promjene u nama i našem životu događaju se kada smo u dodiru sa samim Sobom, svojom bîti, Izvorom svih svojh iskustava. Osim što nam daje trenutačan osjećaj spokojstva, sigurnosti i inspiracije, sve više nas otvara životu i njegovim blagodatima. Uči nas prepoznavati istine koje dolaze iz našeg bića, za razliku od misli koje to nisu, te živjeti u vjeri u to unutarnje vodstvo.

Prepoznavanjem i slijeđenjem naših dubljih istina, koje dolaze u obliku uvida/spoznaja i osjećaja, otapaju se naši strahovi i nesigurnosti. Transformiraju se naše ograničene i nesigurne ideje o sebi i životu za koje nismo niti znali da ih imamo, a koje nas koče i zbunjuju. Otvaraju nam vrata u nove stvarnosti i nove mogućnosti.

Bivanje "u dodiru" sa svojom bîti također nam daje prirodnu pozitivnu perspektivu kao i rješenja i kapacitete koji su nam potrebni u bilo kom trenutku. Sve što nam treba, tu je - sigurnost, ljubav, moć, inspiracija, toplina, razumijevanje... U tom smislu, naš život, naš put, bez obzira radilo se o privatnom, poslovnom ili duhovnom aspektu, postaje puno jednostavniji, jer uvijek imamo samo jednu stvar za "činiti" - vratiti se Sebi. Odatle, sve je vođeno dubljom unutarnjom inteligencijom. To ne znači da je uvijek lako, ali kada i nije, imamo sve veću sposobnost da kroz to prođemo u dubljem razumijevanju onoga što se događa. Pomaže nam da otkrijemo novu razinu snage, osobne moći i dubine ljubavi, te da se lakše i brže vraćamo u ravnotežu.

Upravo u tome može nam pomoći Škola samoostvarenja i razumijevanje Tri principa, kroz neprestano ukazivanje na našu istinsku bît koja je Izvor sveg našeg iskustva, i koja već sada sadrži sve što tražimo i što nam treba.

Škola je korisna za svakoga, uključujući i za sve vrste terapeuta, coacheva i učitelja koji žele povećati djelotvornost, djelokrug i dubinu svog rada s ljudima te za one koji žele manje stresa i nesigurnosti, a više zadovoljstva u poslu.

samopouzadnje i snaga

Bez obzira kojom vrstom pomaganja se bavili, sva naša iskustva, pa tako i našu uspješnost i zadovoljstvo poslom, kreiramo kroz tri sile kreacije zvane Tri principa. Isto tako, naši klijenti kroz ove principe kreiraju svoja iskustva, uključujući i rezultate koje dobiju od naše terapije/coachinga/učenja. Drugim riječima, što je dublje naše razumijevanje ovih principa, imamo više jasnoće i sposobnosti u svemu što radimo.

Konkretno govoreći, to znači da jasnije vidimo od kuda i kada dolaze uspješni rezultati, zašto neka metoda ili strategija ponekad daju rezultate, a ponekad ne. Intuicija i sposobnost razlučivanja su sve bolji, npr. prepoznavanje što se točno u klijentu ili nama događa, gdje smo i zašto zapeli, što treba učiniti, a što ne treba, gdje i kako dobiti rješenja koja nam trebaju. Daje nam dublju sposobnost da budemo prisutni duhom i stavimo svoje nesigurnosti, koncepte, strategije i vjerovanja po strani, i dozvolimo svojoj i klijentovoj dubljoj mudrosti da nas vodi.

 

Struktura:

Škola se sastoji od

 

Koncept ovakve kontinuirane škole baziran je na činjenici da što smo češće u dodiru s ovim učenjem o baznim životnim principima kreacije, rezultati su bolji i pozitivne promjene veće. Prisustvovanje dvodnevnim seminarima, koji su okosnica ove škole, daje vam mogućnost zaista dubokog uranjanja u sebe i otkrivanje unutarnjeg izvora iz kojeg izviru svi vaši doživljaji, osjećaji, ponašanja i postignuća. Također, veći broj kontakata u raznim oblicima (seminari, konzultacije, webinari), kroz nekoliko mjeseci, mnogostruko povećava potencijal za postizanje željenih rezultata. (Pročitajte sa strane ovog teksta što su rekli polaznici prošlih godina.)

 

Posljedice razumijevanja Tri principa

Nema granica tome što možete doživjeti, otkriti, promijeniti ili produbiti u sebi i svom životu. Razumijevanje Tri principa otvara direktan široki put tim mogućnostima koje već u sebi imamo. Kao što otkrivanje dubine i divote svog bića i svojih talenata i potencijala nema kraja, tako niti razumijevanje ovih principa kreacije života nema kraja. To je vječno otkrivanje, i vječna avantura.

Svatko od polaznika ima drugačija iskustva i drugačiji put prema sebi i ispunjenju, ali neke stvari su zajedničke. A to je otkrivanje i uživanje u više slobode, samopouzdanja, snage, vjere, mira, bezbrižnosti, ljubavi i kreativnosti.

Slijedi lista nekih od konkretnih rezultata koje polaznici dobiju kroz školovanje. Imajte na umu da ova lista ne znači da svi odmah dobiju sve navedeno, već da svatko svojim tempom dolazi do sve više toga. Netko može imati naglo veliko "otvaranje" i iskusiti sve ovo prilično brzo, kao i doživjeti duboko blaženstvo, divotu postojanja i otkrivanje istinskog Sebe (to zovemo buđenjem). To ne znači da u tom prekrasnom blaženom stanju ostaju zauvijek. Priroda ljudskog iskustva je da se mijenja, pa tako i oni imaju svoje izazove i teškoće koje im pomažu da "utvrde znanje". Većina ljudi, međutim, ima postepene promjene i potrebno je strpljenja i vremena da rezultati budu bolji, dublji i stabilniji. Na sreću, prve promjene su obično vidljive odmah, pa je lakše imati vjeru i dati si vremena.

Većina polaznika izjavljuje da im je naljepše od svega činjenica da se promjene događaju same od sebe, spontano, bez da radimo na pojedinačnim problemima. Ovo zvuči nevjerojatno na prvi pogled, međutim, ako znamo da je sve u nama i da smo već sada cjeloviti i neograničeni, onda toliko ne iznenađuje da, ako znamo gdje gledati i kako dopustiti skrivenim dijelovima sebe da izađu na površinu, imamo takve rezultate. Kroz jednostavne razgovore u kojima vam voditelj neprestano ukazuje na vašu bît, na dio vas koji je neograničeno dubok i moćan, dolazi do sve većeg prepoznavanja te divne sjajne bîti. To ima za posljedicu spontana iscjeljenja i osobni rast koje se tada odvija tempom za koji smo spremni.

 

Način edukacije:

Kod ove vrste školovanja do promjena dolazi kroz razumijevanje Tri principa, bez korištenja ikakvih tehnika (pogledajte video snimke s rezultatima edukacije na bazi Tri principa). Slijedi nekoliko aspekata kroz koje to postižemo.

 

umPrvi aspekt ovog načina rada jest "spoznajno učenje" ili učenje kroz unutarnje uvide. Za razliku od učenja u obliku prenošenja informacija, gdje učitelj "prenosi" svoje znanje na studenta koji ga pokušava memorirati ili intelektualno razumjeti i poslije primjeniti, ovdje se radi o učenju "iznutra", gdje student otkriva znanja koja su već duboko u njemu, ali su još nesvjesna. To su takozvani "AHA!" momenti.

Znanja o životu koja su došla iznutra (uvidi), za razliku od teoretskih memoriraih znanja, ne moraju se "primjenjivati". Ovdje učimo prepoznavati ove uvide (misli istine), od misli koje nisu naša prava istina već smo ih naučili od drugih ili zaključili u prošlosti, a više nam ne koriste već nas ograničavaju.

Uvidi nam daju jasnoću i vode nas kroz život korak po korak. Kada se jednom ovaj "kanal" za unutarnje vodstvo otvori, taj put komunikacije s mudrim dijelom sebe, ostaje nam za cijeli život. On se vremenom i iskustvom sve više produbljuje i otkriva nam sve više unutarnjeg bogatstva, snage, vjere, kao i sposobnosti da izvana kreiramo i oblikujemo svoj život u skladu s onim što zaista jesmo.

U kreiranju svojih rezultata fokus nije na postavljanju ciljeva i rokova, rješavanju problema, vizualiziranju željenog i sl, iako možemo i to raditi ako želimo. Ovdje se radi o razlučivanju dubljih istinskih želja od površnih i lažnih. Praćenjem onoga što zaista želimo mi se usklađujemo s istinom i dobivamo svu moguću podršku koja nam treba, iznutra i izvana. Osjećaj je tada da se želje ostvaruju same od sebe. Sva vanjska djelovanja koja u tom smjeru obavljamo dolaze nam spontano i prirodno, čak i kad se radi o discipliniranoj dugoročnoj aktivnosti.

 

opuštenost

Drugi aspekt je opušteno stanje uma, još zvano "meditativno stanje" ili "bivanje u zoni". Upravo u ovakvom stanju uma pojavljuju se puno više uvida i spoznaja koje nas mijenjaju, kao i kreativne ideje i odgovori na probleme. Takvo stanje uma (u ovoj školi) kreiramo kroz opušten razgovor o tome kako je kreirano svako naše iskustvo u svakodnevnom životu.

Svaki znanstvenik i umjetnik reći će vam da je svoje najbolje radove stvorio kada je bio u opuštenom stanju uma. Reći će vam da su mu ideje i djela dolazili sami od sebe. Kada smo u tom stanju, sve što nam treba – inspiracija i kreativnost, ideje i rješenja, spoznaje i iscjeljenja, samopouzdanje i vjera, unutarnji mir – dolaze nam sami od sebe, iznutra.

 

umTreći aspekt je produbljivanje razumijevanje života i načina na koji je naš doživljaj svega kreiran kroz Tri Univerzalna principa po imenu Um, Svijest i Misao.

Ako ne razumijemo na koji način funkcionira kompjuter, bit će nam naporno koristiti ga. Ići će nam teško i sporo, radit ćemo puno grešaka i bit ćemo frustrirani. Na isti način, ako ne znamo kako funkcionira naš um, često ćemo patiti ili biti pod stresom. Osjećat ćemo da je život težak i naporan.

Razumijevanje Tri principa se pokazalo kao moćno sredstvo produbljivanja razumijevanja sebe, svog uma i svojih stanja, kao i sposobnost vraćanja našoj prirodnoj ravnoteži i duhovnom i psihičkom zdravlju koje nam je urođeno. Dublje razumijevanje daje dublju emotivnu i psihičku stabilnost, veću otpornost na teškoće i brže vraćanje u svoju mudrost i unutarnju moć. Kada ovo imamo, lakše nam je navigirati kroz život, kao što je i lakše koristiti kompjuter kada razumijemo osnovne principe njegovog korištenja.

Više o Tri principa: Što su Tri principa?

 

sadašnji trenutakČetvrti aspekt je "bivanje u sadašnjem trenutku". Život se uvijek odvija u sadašnjem trenutku. Kada pustimo misli o budućnosti i prošlosti, vraćamo se u Sada, "mjesto" odakle kreacija dolazi. Tada nam život daje puno više i puno bolje nego smo sami mogli i zamisliti.

Na našim školskim druženjima nema plana rada, već se sve, s punim povjerenjem, prepušta sadašnjem trenutku i dubljoj mudrosti koja je u svima nama. Upravo ta dublja inteligencija "svira" savršenu melodiju kroz sve nas. Svaka glazbena skupina koja često improvizira reći će vam kako u toku svog izvođenja mogu biti toliko usklađeni i osjećati kao da su jedno, kao da ih nešto dublje vodi i kreira potpuni sklad i ljepotu.

Kako polaznici iskuse ovaj način bivanja na školi, prepuštanje i povjerenje, postaje im sve lakše biti u njemu i u svakodnevnom životu. Ovaj način življenja daje nam dublji i puniji osjećaj života, kao i obilat tok kreativnosti. Iako u životu svakako neke stvari treba unaprijed dogovoriti i isplanirati iz praktičnih razloga, ostati nevezan (nezabrinut) za ishod i fleksibilan za mijenjanje plana prema potrebi čini razliku između kreiranja uz stres i kreiranja s užitkom.

 

ljubavPeti aspekt ovakvog kontuiranog druženja, u usporedbi s jednokratnim seminarima, je bolje međusobno upoznavanje te stvaranje povezanosti i emocionalne intimnosti među polaznicima, u mjeri u kojoj su na to spremni. Ovakva dinamika i energija grupe potiče iscjeljenje i osobni razvoj.

Kroz ovu povezanost i međusobno razumijevanje, kao i održavanje kontakta i/ili konzultacija između polaznika između vikend seminara, stvorit će se mreža nježne podrške i razumijevanja za svakoga, a vrlo vjerojatno i ostvariti iskrena prijateljstva koji će polaznici po želji moći održavati i nakon završenog školovanja.

Svatko od nas treba prijatelje i podršku, nekoga s kim možemo podijeliti svoje najdublje i najintimnije želje, sumnje i strahove. Mnogi ljudi to danas, na žalost, nemaju. Upoznati ljude koji su posvećeni svom rastu, življenju iz srca i ostvarenju svojih potencijala te s njima dijeliti svoj put je neizmjerno bogatstvo.

 

Voditeljica: Romana Đekić

Romana je učenica života, istraživačica svijesti i življenja iz dubljih razina bića. Na usluzi je onima kojima je potrebna pomoć na njihovom putu iscjeljivanja, otkrivanja i kreiranja. Kroz jednostavne i opuštene razgovore o životu i Tri principa stvaranja, Romana će vam pomoći u otpuštanju ograničenja kojima sebi uskraćujete biti prekrasno biće koje uistinu jeste i živjeti život koji uistinu zaslužujete.

Prije sadašnjeg načina rada, bavila se pomaganjem kroz homeopatsko liječenje. Nakon 8 godina prakse u kojoj je uživala i iz koje je proizašla i njena knjiga Homeopatija za svakoga, susrela se s učenjem o Tri principa. Ono joj je otvorilo nove dimenzije razumijevanja života. Vidjevši neograničene potencijale za čovjeka i čovječanstvo koje razumijevanje ovih principa, Uma, Svijesti i Misli, otkriva i donosi, posvetila se prenošenju tog razumijevanja.

Romana trenutno radi u Hrvatskoj i inozemstvu. Drži individualne konzultacije, grupne seminare te je mentorica i povremena predavačica u školi za voditelje Tri principa u Londonu (The Insight Space - Three principles facilitator training), u kojoj je i diplomirala.