ŠTO SU REKLI DRUGI?
„Nakon seminara doživjela sam puno promjena, sasvim sam nova osoba. Sve sam si oprostila, osjećam izuzetnu lakoću i radost življenja.“
Marija Toromanović

Više na: Svjedočanstva.

Mjesečni seminari subotom 11-14.15h u Zagrebu. Datumi i detalji su niže.

Pažnja! Promjena datuma sljedećeg seminara s 13.01. na 20.1.2018.

***************

20.01.2018. od 11-14.15h.

VRAĆANJE SEBI - SLUŠANJE SEBE


Slušati sebe, čuti i slijediti svoj unutarnji osjećaj i glas mudrosti, znači razliku između sretnog i nesretnog života.

lanci

Mnogi od nas izgubili su dodir sa svojim pravim, Istinskim glasom mudrosti. Ne znaju što je on, kako ga čuti i osjetiti.

Kada je tako, tada vjerujemo u svakojake misli koje nam idu kroz glavu, sad ovakve, sad onakve. Nemamo svoj centar. Živimo "u glavi". Vjerujemo u tuđa pravila i prosudbe, stručnjake, knjige, teorije i društvene norme, umjesto u svoju dublju mudrost. Možda postanemo naivni i vjerujemo u sve i svašta, a možda previše skeptični i ne vjerujemo u ništa... oboje je zato jer nismo sigurni što je zaista istina, jer istinu ne znamo čuti iznutra.

A naš unutarnji glas je stalno s nama, šapuće nam istine i vodi kroz život. Jasno nam govori što je za nas dobro, a što nije. Podučava nas i usmjerava. Obznanjuje nam naše istinske želje, za razliku od onih koje smo umislili pod utjecajem kulturoloških očekivanja. Kada ga čujemo, jako dobro znamo što nam je činiti, i osjećamo se kao svoj na svome.

To se ono što zovu „slijediti svoj put“. Biti svoj. Biti autentičan.

Na seminaru ćemo pričati o ovome i pomoći vam da bolje čujete i osjetite svoj mudri unutarnji glas te da se od njega što manje gubite.

Seminar je baziran na razumijevanju Tri principa Um, Svijest i Misao, još zvanih i Urođeno Zdravlje.

Svi ste dobrodošli i nije bitno jeste li bili na prvom seminaru.

Cijene i detalji su na dnu stranice.

 

 

***************

02.12.2017. od 11-14.15h.

VRAĆANJE SEBI - VRAĆANJE U SLOBODU


Kada se nečega čvrsto i grčevito držimo, kada smo na nešto vezani, pa čak i samo na jednu ideju, to u nama stvara osjećaje napetosti, nezadovoljstva i, naravno, vezanosti. Mogu biti prisutni i strah, briga i osjećaj gubitka kontrole. U takvom stanju teško je osjećati slobodu, lakoću, bezbrižnost, i biti istinski svoj.

lanci

Također je tada teško imati jasnoću i osjećati inspiraciju u vezi sebe i svog života, ili nekog njegovog aspekta.

Ponekad nam se čini da su nas drugi vezali, na ovaj ili onaj način, no to nikada nije istina. Uvijek se sami vežemo.

Ako pogledamo kako se vežemo i na što se vežemo, vidjet ćemo da se, u stvari, uvijek vežemo samo na jednu „stvar“ – naše misli, naše ideje o nečemu. Sve što za nas postoji u našem iskustvu je u stvari naš unutarnji svijet, a to je naša percepcija vanjskog svijeta, to su naše misli, naše ideje o nečemu, kao i vezanost za te ideje. Naše misli kreiraju i energetske vezanosti, ako one postoje.

Iako ponekad potrebna kako bismo imali određena iskustva, vezanost nas ograničava i sprječava razvoj. (Vezanost i povezanost su različite stvari, povezanost nas ne ograničava, već nam daje iskustva bliskosti i intimnosti.)

Kada smo spremni iskusiti više slobode i radosti, neophodno je puštanje, a pogotovo puštanje onoga što mislimo da znamo.

Na ovom seminaru ćemo puštati i vidjeti što će se lijepoga desiti..

Seminar je baziran na razumijevanju Tri principa Um, Svijest i Misao, još zvanih i Urođeno Zdravlje.

Svi ste dobrodošli i nije bitno da li ste bili na prvom seminaru.

Detalji o terminu, prostoru i prijavi su na dnu stranice.

 

**********************

11.11.2017.

VRAĆANJE SEBI

Stres, nezadovoljstvo, briga, napetost, nesigurnost, loši odnosi, neodlučnost - kada se u njima izgubimo, tada nismo u dodiru sa sobom, nismo centrirani.

vraćanje sebi

Velik dio naše pažnje nalazi se „izvan nas“, u temi ili temama koje nas muče, u mislima. Što dublje odemo u temu, to se lošije osjećamo, to smo dalje od sebe. Možda smo i konstantno „tamo“, uvijek izgubljeni u nekom filmu - u planovima, strahovanjima, negodovanjima, nesigurnostima.

Možda čak nikada nismo niti iskusili kako je to zaista biti „ovdje“ i "biti svoj". To je potpuno bezbrižno mjesto, prepuno lakoće i ljubavi.

Na ovom seminaru bit ćemo upravo tu, „ovdje“, u milini svoga bića, onoliko duboko koliko si to možemo dozvoliti - biti u sebi, nikud ne juriti, ne bježati, za ničim ne tragati... osjetiti da je ono što tražimo već sada u nama, uživati u sebi i svojim osjećajima, u onome što u tom trenutku radimo, i u drugim ljudima.

Pogledat ćemo što nas sprječava da tako živimo i u svakodnevnom životu, i kroz to razumijevanje produbiti svoju sposobnost za to.

U ovome će nam pomoći razumijevanje Tri principa psihološkog i duhovnog blagostanja (Um, Svijest i Misao), još zvanih i Urođeno zdravlje. Ovi principi temelj su svakog ljudskog iskustva, elementi od kojih su naša iskustva sagrađena, iz trenutka u trenutak našeg života.

Dobrodošli ste na bilo koji ili sva 4 seminara. _______________________________________

Vrijeme: subotom 11-14.15h

Datumi:
11.11.2017.
02.12.2017.
20.01.2018.
10.02.2018.

Mjesto: Zagreb, Apolon Centar, Derenčinova 1, 4.kat

Voditeljica: Romana Đekić.

Cijena: 220kn po seminaru, plaćanje pri dolasku. Molim obavezno se prijavite jer je broj mjesta ograničen.

Prijave: Romani na romana.dekic@hi.t-com.hr ili 091 760 8902.

______________________________________

Tri principa se već 40-tak godina s velikim uspjehom koriste u svijetu za poboljšanje svih životnih  područja – mentalnog i emocionalnog zdravlja i blagostanja, za poslovne i sportske uspjehe, osobni rast i razvoj. Podučavaju se u školama, bolnicama, centrima za beskućnike, zatvorima, poslovnim korporacijama i privatnim savjetovalištima. Jedan od projekata dobio je i Kalifornijsku nagradu za mir. Više o Tri principa: Što su Tri principa?

Video snimke o Tri principa i njihovoj primjeni.