„Imamo najdivniji posao na svijetu. Susrećemo ljude koji su na raznim razinama uspavanosti. I onda imamo čast da ih potapkamo po ramenu i budemo s njima dok se ne probude za potpunu veličanstvenost života. “
~ Sydney Banks


NOVO ! ! !

Ciklus seminara u Zagrebu "Vraćanje sebi" 07.04.2018.

Konzultacije za djecu i tinejdžere

Video - Kompatibilnost, slušanje i tajna kvalitetnih odnosa - Joe Bailey

Članak - SPONTANO ISCJELJIVANJE - dopustiti iluziji da se odigra do kraja

ŠTO SU REKLI DRUGI?

Pomoć studentima kod učenja, stresa i depresije

„Kontaktirala sam Romanu nakon završene prve godine medicinskog studija. Na kraju te prve godine, kao i kroz nju, bila sam u ekstremnom stresu, iscrpljena i depresivna. Osjećala sam kao da sam se izgubila i da je moj svakodnevni život postao vrlo nekvalitetan. Znala sam da trebam nešto učiniti kako bih to promjenila, ali nisam znala što i kako, kako ponovo biti svoja, i lakše se nositi s izazovima tako zahtjevnog fakulteta.
 
Kada sam prvi put pričala s Romanom znala sam da želim nastaviti s konzultacijama. Sada je prošlo nekoliko mjeseci i završila je prva polovica druge godine studiranja, i promjena je nevjerojatna. Kroz redovite razgovore s Romanom ponovo sam se počela osjećati dobro, opušteno i sigurna u sebe. Prošla sam ispite potpuno bez stresa i destruktivnih misli. Bilo mi je potpuno čudno i novo iskustvo da se može učiti 10 sati dnevno bez stresa ili straha, i uspješno položiti ispite bez iscrpljivanja.
 
Prije sam mislila da mi stres pomaže da bolje i više učim, da imam više motivacije. Sada vidim da me je samo iscrpljivao. Sada sam sposobna učiniti sav taj rad i učenje bez njega, što mi je ostavilo puno više energije i radosti za ostale stvari u mom životu, uključujući i više opuštenog druženja s prijateljima, koje mi je prije bilo nemoguće.
 
Prije razgovora s Romanom nisam znala hoću li uspjeti završiti fakultet, a sada vidim da je kompletiranje studija ne samo moguće već je moguće s užitkom.
 
Preporučila bih ovu vrstu vodstva i podrške svakome tko traži više radosti i unutarnjeg mira u svom životu. A posebno bih to preporučila ostalim studentima medicine kao i svim studentima koji osjećaju da su pod stresom ili nesretni i nezadovoljni."

 
~ Helene Vågenes (Norway), studentica medicine, 22 god

Više na: Svjedočanstva.


majka i sin

Kako se vaše dijete nosi s ovom izazovnom fazom odrastanja, i treba li mu pomoć? Da li mu/joj je teško u vezi škole, učenja, prijateljstava, bratskih/sestrinskih odnosa, odnosa s roditeljima, spolnog sazrijevanja, ili bilo što drugo?

Ako je odgovor "da", razumijemo vašu situaciju. Ponekad više ne znamo kako da pomognemo djetetu, kome da ga odvedemo. Psiholozi i psihijatri mogu biti teško dostupni, ili skupi, a možda i nisu ono što vašem djetetu trenutno treba.

Ovdje vam nudimo još jednu opciju, a to su telefonske konzultacije za vaše dijete, bazirane na prenošenju razumijevanja osnovnih principa psihološkog funkcioniranja, tzv. Tri principa (Um, Svijest, Misao). Ovo razumijevanje predstavlja novu paradigmu u svijetu psihologije jer ovi "principi" osnova su svake psihologije, i bazni elementi kojima svi kreiramo svoju stvarnost. Razumijevanje toga kako to činimo dovodi do generalnog poboljšanja u našem funkcioniranju u mnogim područjima našeg života.

Na konzultacijama s djetetom razgovaramo o onome što ga muči, i jednostavnim riječnikom pomažemo mu da se, kroz dublje razumijevanje uma i misli, iz nesigurnosti, zatvorenosti, nemotiviranosti i sl, vrati u prirodno stanje otvorenosti, radosti i optimalnog funkcioniranja. U ovom stanju ono je sposobnije, s više sigurnosti i mudrosti, nositi se sa stvarima s kojima se suočava u svakodnevnom životu, jer je tada u dodiru s unutarnjim izvorom vlastitih potencijala.

Tri principa još se nazivaju i Urođeno Zdravlje upravo zato što vode osobu bliže sebi, u dodir sa onim dijelom unutar sebe koji je uvijek dobro. To se kod tinejdžera potom odražava tako da imaju više samopouzdanja, lakšim sklapanjem prijateljstava, boljom koncentracijom i motivacijom za učenje, boljim raspoloženjem, boljim odnosima s ostalim članovima obitelji i dr.

Konzultacije, u suštini, nisu terapija već edukacija, koja ima terapeutske posljedice i porast u svjesnosti. Stečeno razumijevanje djetetu može doživotno služiti, jer će biti bolje sposobno prepoznavati načine na koje se sam ograničava i zatvara.

Interesantno je da djeca i mladi obično puno brže i lakše stiču ovo razumijevanje nego odrasli, jer ono je u stvari prirodno stanje koje je djeci još i bliskije i bliže nego nama odraslima, jer smo ga mi puno više zaboravili, više se „ukalupili“ i „otvrdnuli“ u svojim naviknutim načinima razmišljanja, osjećanja i ponašanja.

Razgovor je, naravno, prilagođen uzrastu i svakom djetetu ponaosob, zavisno od njegovih/njenih problema i želja.

Svako dijete je drugačije te broj potrebnih konzultacija može biti drugačiji, ali u prosjeku 5 konzultacija dovoljno je za značajno poboljšanje kod većine djece. Po potrebi se može dodati još. Važno je da razmak između konzultacija ne bude veći od 7 dana kod prvih nekoliko konzultacija.

Dijete ima i dodatnu opciju da izabere muškog ili ženskog konzultanta, ako mu je to od važnosti, kako bi se lakše otvorilo i komuniciralo.

Savjetnici su Gašper Orehek i Romana Đekić – konzultanti svjesnog življenja, transformacijiski coachevi i učitelji Tri principa za djecu i odrasle. Oboje rade i u Hrvatskoj i inozemstvu, kroz individualne konzultacije i grupne seminare. Više o Gašperu možete naći ovdje, a više o Romani ovdje.

Cijena: 250 kn po konzultaciji od sat vremena.

Za više informacija i prijave obratite nam se na:

romana.dekic@hi.t-com.hr, 091 760 8902 ili
gasper.orehek@gmail.com,  091 902 3332, Viber (00386 30 340 860)

____________________

Tri principa se već 40-tak godina s velikim uspjehom koriste u svijetu za poboljšanje svih životnih područja – mentalnog i emocionalnog zdravlja i blagostanja, za poslovne i sportske uspjehe, osobni rast i razvoj. Podučavaju se u školama, bolnicama, centrima za beskućnike, zatvorima, poslovnim korporacijama i privatnim savjetovalištima. Više o Tri principa možete naći ovdje.

Ovdje su i dva lijepa videa (na engleskom) o radu s djecom jednog ravnatelja škole, kroz razumijevanje Tri principa:

Pierce's story: https://www.youtube.com/watch?v=JxYe7lYXFvI

Charlotte's story: https://www.youtube.com/watch?v=dSHNtFlpsZk

____________________________________

Kome bi ove konzultacije mogle biti od koristi?

Dobrobiti i rezultati