Knjiga

Više o knjizi

Ogledne stranice:
Homeopatija za
svakoga.pdf

 

 

Informativni članci o homeopatiji. OSOBNO VIŠE NE NUDIM HOMEOPATSKE TRETMANE VEĆ KONZULTACIJE I SEMINARE ZA EMOCIONALNO I PSIHIČKO ZDRAVLJE, KREIRANJE SRETNOG ŽIVOTA, OSOBNI RAZVOJ I TRANSFORMACIJU SVIJESTI - više na Transformacija.

 

Homeopatija je vrsta medicine kod koje se koriste male doze tvari iz prirode kako bi potakle organizam da se sam liječi.

Homeopatijom se možete liječiti cjelovito – to uključuje poboljšanje vašeg fizičkog, psihičkog i emocionalnog stanja. Kod tretmana se ne fokusiramo samo na uklanjanje simptoma, nego liječenje njihovog uzroka. Kad je uzrok uklonjen simptomi sami prolaze. Cjeloviti homeopatski tretman cijelu osobu vraća u ravnotežu, i takav tretman se naziva konstitucijski tretman.

Homeopatija se može koristiti kao samostalna terapija (alternativna) ili kao dodatna terapija (komplementarna) uz liječenje klasičnom medicinom pri čemu se ove dvije vrste liječenja upotpunjuju. Dakle, možete se u isto vrijeme liječiti i kod svog liječnika i homeopata.

U liječenju homeopatijom koriste se homeopatski pripravci, zvani remedije. Napravljeni su iz prirodnih tvari, a dolaze u obliku malih bijelih kuglica tzv. globula ili u tekućem obliku. Više o remedijama ovdje.

Homeopatski pripravci nemaju popratnih pojava i potpuno su sigurni kada se pravilno koriste. To je zbog posebnog načina njihove pripreme zvanog potenciranje. Potenciranje je višestruko razrjeđivanje i tresenje ljekovite tvari. Razrjeđivanjem se postiže uklanjanje eventualnih toksičnih svojstava tvari, kao npr. kod otrovnih biljaka. Kombinacijom razrjeđivanja i tresenja se pojačava ljekovitost tvari jer to uzrokuje pojačanje njene ljekovite energije.

Homeopatijom se mogu liječiti svi, uključujući i trudnice i bebe.  Mogu je koristiti i osobe koje su vrlo senzitivne ili alergične, jer se koriste minimalne doze (najčešće „energetske“ doze) iscjeljujuće tvari. Ovo je metoda liječenja koja se preporučuje u svakoj životnoj dobi.

Mnoge lakše tegobe možete liječiti i sami, a ovdje su opisane osnove samostalnog korištenja homeopatije i glavne remedije: Samopomoć.

Sve što vam je potrebno za odlično razumijevanje homeopatije i samostalno korištenje remedija za svakodnevne tegobe, navela sam u svojoj knjizi HOMEOPATIJA ZA SVAKOGA.